PZVAR MEETING 2024

 

V dňoch 2. až 4. októbra 2024 sa v hoteli ATRIUM v Novom Smokovci uskutočnil jubilejný 20. ročník odbornej konferencie PZVAR Meeting 2024, ktorú organizovala Skúšobná organizácia č. 10 v spolupráci s certifikačnými orgánmi PRVEJ ZVÁRAČSKEJ, a. s. Bratislava. Tento významný kongres privítal odborníkov zo zvárania, priemyselnej výroby a technológie z rôznych oblastí.

Arctech sa na tomto podujatí predstavil s prezentáciou o lokálnom a priestorovom odsávaní priemyselných a zváračských hál výrobcu KEMPER, laserovom delení materiálov, zváraní a čistení. Zúčastnení mali možnosť získať prehľad o najnovších technológiách, ktoré zvyšujú efektivitu a bezpečnosť pracovného prostredia.

Kemper je nemecká spoločnosť špecializujúca sa na vývoj a výrobu pokročilých odsávacích systémov pre priemyselné a zváračské haly. Spoločnosť bola založená v roku 1977 a patrí medzi lídrov v oblasti ochrany zdravia a bezpečnosti na pracoviskách. Ich technológie sa zameriavajú na filtráciu dymu, prachu a plynov, ktoré vznikajú pri zváraní, rezaní laserom či plazmou, čím zaisťujú čistý vzduch a bezpečné pracovné prostredie.

Kemper ponúka široké spektrum riešení, od mobilných a stacionárnych odsávacích zariadení až po komplexné systémy na odsávanie dymu v priemyselných halách. Vynikajú svojimi inováciami, ako je napríklad zvárací dymový filter s vysokou účinnosťou a systém pre monitorovanie vzdušnej kvality v reálnom čase.

Ich zariadenia sú navrhnuté s dôrazom na ekologické štandardy a ochranu pracovníkov, čo z nich robí ideálne riešenia pre moderné priemyselné a výrobné prevádzky.

Generálnymi sponzormi konferencie boli spoločnosti EWM a Solik, ktoré prispeli k úspechu tohto prestížneho podujatia.